Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Волині торік залучили 136 мільйонів гривень роздрібного акцизу

опубліковано 26 січня 2023 о 13:00

Упродовж 2022 року до місцевих бюджетів на Волині сплачено 136 мільйонів гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

Лише легальна реалізація підакцизної продукції на території кожної з громад - вагоме джерело бюджетних надходжень, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області і рекомендують лідерам місцевого самоврядування аналізувати ситуацію із продажем підакцизної продукції на території населених пунктів.

Окрім доходів бюджету, виготовлена й реалізована з дотриманням законодавчих вимог та стандартів горілчана і тютюнова продукція - безпечна для споживачів. Тому податківці просять громадян обов’язково звертати увагу на наявність у продавця підакцизного товару ліцензії. Не менш важливо, щоб на кожній одиниці горілчаної продукції чи тютюнових виробів була марка акцизного податку встановленого зразка. 

Така пильність убезпечить від споживання неякісного підакцизного товару, що може становити загрозу життю та здоров’ю, - застерігають у податковій службі.

Тим часом, ГУ ДПС у Волинській області систематично здійснює моніторинг за ситуацією на ринку реалізації горілчаної продукції та тютюнових виробів, зокрема на предмет дотримання вимог податкового законодавства господарюючими суб’єктами.

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану Державна податкова служба забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

Насамперед, перевірки закладів торгівлі та громадського харчування проводяться за скаргами громадян, у яких повідомляється про відмову суб’єкта господарювання у можливості проведення розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою, незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків за продаж підакцизної продукції.

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777-152  (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області