Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Користування надрами на Волині торік додало бюджетам 307 мільйонів гривень ренти

опубліковано 27 січня 2023 о 08:46

За підсумками 2022 року волинські господарюючі суб’єкти спрямували до бюджету 307 мільйонів гривень рентної плати за користування надрами.

Загальна сума сплаченої ренти за користування надрами значно перевищує надходження 2021 року.

Зокрема, за користування надрами для видобування корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення в області сплачено 12,5 мільйона гривень.

Тим часом, надходження рентної плати за користування надрами для видобування природного газу склали 289 мільйонів гривень. До речі, це найвищий показників сплати ренти за видобування газу порівняно з минулими роками.

Окрім того, господарюючі суб’єкти спрямували до бюджету 5,2 мільйона гривень за видобуток бурштину. Ще понад 0,3 мільйона гривень отримано від видобування кам’яного вугілля. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: фінансові умови для  ефективної протидії ворогу в умовах військової агресії рф та виконання державою соціальних зобов’язань залежать від податкової дисципліни  кожного платника. Тому вагомий внесок у майбутню перемогу над загарбником робить кожен, хто дотримується вимог податкового законодавства.

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів і строки подання звітності та сплати податків можна дізнатися через Електронний кабінет та сервіс «InfoTAX». Чат-бот InfoTAX (https://t.me/infoTAXbot) відкриває нові можливості дистанційного спілкування з податковою службою та миттєвого отримання інформації про реєстраційні та облікові дані, квитанції про обробку документів, сплачені податки та податковий борг, дату включення до реєстрів  тощо.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області