Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Січневий внесок волинян до місцевих бюджетів – понад 712 мільйонів гривень податків

опубліковано 07 лютого 2023 о 08:49

Сума залучених громадами Волині податкових надходжень у січні 2023 року - 712,5 мільйона гривень  платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.  

Це на 52,1 відсотка  більше проти січня 2022 року. Зокрема, за підсумками першого місяця нового року громади Волині отримали на 244,2 мільйона гривень податків більше. 

«Щоб закріпити перший позитив у новому фінансовому році представникам місцевої влади варто ретельно проаналізувати джерела надходжень і вже планувати заходи для забезпечення сталих показників сплати місцевих податків упродовж року», - вважає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що серед передумов стабільного наповнення місцевих бюджетів – активна взаємодія з органами місцевого самоврядування.

«Ми відкриті до співпраці та конструктивного діалогу задля забезпечення  бюджетів громад належними коштами. Насамперед, звертаємо увагу на можливостях місцевого самоврядування у питаннях легалізації праці та держреєстрації підприємницької діяльності. Отриману від органів місцевої влади інформацію про потенційні джерела надходжень фахівці ДПС опрацьовують уважно та в межах компетенції вживають заходів для наповнення місцевих бюджетів», - запевняє Сергій Лисеюк. 

Довідково: волинські податківці та представники Держпраці активно обмінюватимуться інформацією щодо допущених працедавцями порушень і вживатимуть вичерпних заходів  задля легалізації трудових відносин. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області