Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки легальним доходам волинян до держбюджету у січні сплачено 50 мільйонів гривень військового збору

опубліковано 09 лютого 2023 о 09:01

За підсумками січня 2023 року на оборонні потреби волиняни сплатили 49,9 мільйона гривень військового збору. Це на 21,5 мільйона гривень більше, ніж у січні торік.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області такий вагомий ріст показників сплати військового збору пояснюють сумлінням волинських працедавців та якісним податковим супроводом платників податків. 

«Належне фінансування національного війська – безумовний пріоритет нашої держави, а легальні та прозорі відносини роботодавців і найманих осіб – основне джерело надходжень військового збору. Тому кожен, хто має офіційне робоче місце, щомісяця робить посильний фінансовий внесок для посилення обороноздатності країни», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що долучитися до фінансування армії можуть громадяни, які чесно виконають свій конституційний обов’язок у рамках щорічної кампанії декларування доходів. 

«Громадяни, які торік отримали доходи без сплати податків, до 1 травня поточного року зобов’язані подати Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, згодом – сплатити ПДФО і військовий збір. Саме активна громадянська позиція та відповідальність декларантів сприятимуть фінансовій стабільності країни та належному фінансуванню оборонних заходів», - наголосив Сергій Лисеюк.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують підтримати країну фінансово громадянам, які придбали активи у минулі податкові періоди за доходи без належного оподаткування.

У рамках податкової амністії держава запропонувала до 1 березня 2023 року на компромісних умовах подати одноразову добровільну декларацію. 

Особи, які задекларують такі активи та перерахують до бюджету одноразовий збір, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за ухилення від оподаткування в минулому.

Щоб скористатися правом на податкову амністію потрібно заповнити в Електронному кабінеті і подати одноразову добровільну (спеціальну) декларацію, згодом - сплатити передбачений спеціальний збір. Про те, як це зробити правильно - детальна інформація у банері «Одноразове добровільне декларування»

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області