Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подати річну податкову декларацію можна у будь-який зручний час в електронному вигляді, - ГУ ДПС у Волинській області

опубліковано 14 лютого 2023 о 08:47

Підприємці-спрощенці, які саме зараз звітуються за підсумками 2022 року, мають можливість подати Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді. Онлайн-спілкування з посадовцями податкової служби має чимало вагомих переваг, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Насамперед, звітуватися через Електронний кабінет можна у будь-який зручний час. 

Окрім того, звітність в електронному вигляді мінімізує помилки та скорочує час і витрати при поданні податкової декларації. Дистанційна взаємодія з контролюючими органами нівелює корупційні ризики, оскільки виключає суб’єктивний чинник.

«Здійснення підприємницької діяльності вимагає від платників податків дотримання низки дедлайнів, насамперед звітування перед контролюючими органами у визначені строки. Державна податкова служба пропонує бізнесу безконтактну взаємодію, тобто подання декларації без візиту до державної податкової інспекції, що скорочує часові витрати. У вправного користувача сучасних гаджетів робота в Електронному кабінеті не викликає жодних труднощів. Це підтверджує статистика: у січні на опрацювання до ДПС підприємці-фізичні особи Волині подали в електронному вигляді майже 99 відсотків декларацій», - розповідає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що підприємці-спрощенці І та ІІ груп теж мають можливість відзвітуватися дистанційно.

Нагадаємо, що 1 березня 2023 року - граничний термін подання звітності за 2022 рік для підприємців, які використовують І та ІІ групу спрощеної системи оподаткування.

Платники податків можуть ознайомитися з презентаційними матеріалами щодо переваг роботи Електронного кабінету

Водночас консультаційну допомогу щодо практичних аспектів подання звітності в електронному форматі можна отримати у кожному із Центрів обслуговування платників.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області