Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Локачинські податківці нагадують громадянам про обов’язок декларувати доходи 

опубліковано 02 березня 2023 о 08:49

У Центрі обслуговування платників Локачинської ДПІ громадяни отримують кваліфіковану консультаційну допомогу з питань декларування доходів. 

Щоб подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи варто скористатися можливостями Електронного кабінету, - переконують відвідувачів у ЦОП Локачинської ДПІ. Ставши користувачем електронних сервісів ДПС у платників податків немає потреби планувати час для візиту до податкової інспекції, оскільки подавати звіти та виконувати податкові зобов’язання громадяни отримують можливість дистанційно. 

Начальник Локачинської ДПІ Наталія Фєдіна запевняє, що спілкування з питань річного звітування за підсумками року відбувається майже щодня у режимі  особистих зустрічей.

«Саме відповідальне ставлення громадян до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку – основа для бюджетної стабільності у громадах та державі. Тому рекомендуємо всіх, хто торік отримав доходи, але не сплатив податки, обов’язково виконати свій конституційний обов’язок. Для подання декларації не обов’язково відвідувати податкову інспекцію і заповнювати паперовий звіт. Подання декларації саме через Електронний кабінет економить час», - наголошує Наталія Фєдіна.  

Щодо практичної допомоги, то місцеві платники теж мають нагоду отримати повну інформацію щодо реєстрації користувачем електронних сервісів ДПС від фахівців податкової інспекції.  

Нагадаємо, що 1 січня 2023 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2022 рік. 

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів,  потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.  

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.. Відповіді на актуальні питання  громадяни-декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці у ході роботи тематичної гарячої лінії за номером телефону  (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області