Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Показник якісного адміністрування податків – позитивна динаміка надходжень до бюджету

опубліковано 03 березня 2023 о 09:13

Волинські податківці на координаційній нараді обговорили стан справ із надходженням до бюджетів усіх рівнів податкових платежів із доходів громадян у січні-лютому 2023 року. 

До діалогу щодо показників адміністрування податку з доходів фізичних осіб, єдиного соціального внеску, військового збору, єдиного податку, податків на нерухоме майно та додану вартість, плати за землю, транспортного, екологічного податків,  рентної плати, туристичного збору запросили керівників територіальних підрозділів оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області.

В.о. заступника начальника ГУ ДПС у Волинській області Оксана Левчук наголосила учасникам заходу, що від якості адміністрування податкових платежів залежить  фінансування оборонних заходів та бюджетна  стабільність громад.

«Окрім якісного податкового супроводу ми повинні вживати весь наданий нам у межах повноважень комплекс заходів для попередження фактів використання неофіційної праці. Ефективна робота у цьому напрямку гарантуватиме не лише стабільні надходження до бюджету, а й соціальні гарантії найманим особам», - підкреслила Оксана Левчук.

Тим часом начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області Володимир Дяк зазначив, що результативна робота з представниками Держпраці та органами місцевого самоврядування дозволить залучити додаткові надходження до бюджету, оскільки податок на доходи фізичних осіб, сплачений з заробітної плати, є бюджетоутворюючим для територіальних громад.  

«Щодо сплати майнових податків, то саме органи місцевого самоврядування  повною мірою володіють інформацією про мешканців своєї громади,  джерела їх доходів. Тому саме лідери громад можуть активно пропагувати важливість декларування доходів громадянами, які отримують іноземні чи інші доходи, а також є власниками майна, але не сплачують податки», - підкреслив Володимир Дяк.

Відтак, задля дієвого контролю підрозділи адміністрування податків і зборів з фізичних осіб в області зобов’язано забезпечити ретельний аналіз по всіх напрямках роботи та вжиття заходів для забезпечення повноти надходжень податків і зборів до бюджетів усіх рівнів.  

Нагадаємо, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування доходів громадянами. Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти можуть  отримати щоп’ятниці  в ході роботи тематичної гарячої лінії за номером телефону  (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Фото по темі:

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області