Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларувати доходи можна онлайн, - Любомльська ДПІ

опубліковано 08 березня 2023 о 08:56

Діалог із потенційними декларантами - звична практика у роботі любомльських податківців у період щорічної кампанії декларування доходів.  

У ході тематичних міні-зустрічей із громадянами фахівці Центру обслуговування платників Любомльської ДПІ інформують не лише про особливості заповнення декларації про майновий стан і доходи, а й пропонують скористатися можливостями дистанційного подання звітних документів відвідувачам податкової інспекції. 

«Акцентуємо увагу громадян на тому, що паперовий формат звітності  не зовсім відповідає вимогам часу. Натомість користувачі електронних сервісів ДПС мають можливість отримувати інформацію з Електронного кабінету щодо нарахованих та сплачених податків, перевірити стан розрахунків із бюджетом, подати звіти чи отримати довідкову інформацію онлайн. Оскільки Любомльщина – прикордонний край, то чимало наших платників отримували торік іноземні доходи.  Окрім консультацій таким громадянам, пропонуємо практичну допомогу всім, хто має намір звітуватися дистанційно», - зазначає начальник Любомльської ДПІ Наталія Пастощук.

Нагадаємо, що 1 січня 2023 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадянами за 2022 рік. 

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів,  потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці у ході роботи тематичної гарячої лінії за номером телефону (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області