Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники нерухомості на Волині спрямували до бюджетів громад майже 27 мільйонів гривень податку на нерухомість

опубліковано 10 березня 2023 о 09:03

За підсумками січня-лютого 2023 року місцеві бюджети Волині отримали 26,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 29,6 відсотка більше проти аналогічного періоду торік. 

Із загальної суми сплаченого податку на нерухомість юридичні особи спрямували до місцевих бюджетів майже 21,8 мільйона гривень, а  фізичні особи – понад 5,1 мільйона гривень  податку на нерухомість. 

«Сумлінні платники податків формують фінансову основу для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури та виконання соціальних програм органами місцевої влади. Оскільки майнові податки становлять вагому частку доходів місцевих бюджетів, просимо власників, які зобов’язані сплачувати податок на нерухомість,  виконувати обов’язок своєчасно. Водночас лідерам громад рекомендуємо уважно проаналізувати інформацію щодо наявних майнових об’єктів  задля залучення додаткових коштів до бюджету», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Нагадаємо, що громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, варто провести звірку щодо належним їм об’єктів і нарахованих податкових платежів. 

Платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом через Електронний кабінет

Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета. 

Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області. 

                                               Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області