Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про переваги декларування доходів онлайн податківці Володимира розповідають відвідувачам Центру обслуговування платників

опубліковано 14 березня 2023 о 08:54

У Центрі обслуговування платників Володимир-Волинської ДПІ громадянам пропонують якісну консультаційну допомогу з питань заповнення та подання Річної податкової декларації про майновий стан і доходи

Зокрема, потенційні декларанти отримують детальні роз’яснення щодо доходів, які підлягають декларуванню та мають можливість ознайомитися із алгоритмом реєстрації та роботи в Електронному кабінет ДПС. 

«Як правило, громадяни потребують саме практичної допомоги від працівників податкової служби з тим, щоб освоїти ази роботи в Електронному кабінеті. Тому кожного, хто звертається до нас, інформуємо про функціональні переваги Електронного кабінету та можливості інших електронних сервісів, що стануть у нагоді кожному платнику податків», - розповідає начальник Володимир-Волинської ДПІ Богдан Шинкарчук.

Посадовець підкреслив, що тематичні міні-зустрічі з потенційними декларантами відбувається щоденно. У ході діалогу громадяни дізнаються про вимоги податкового законодавства щодо річного звітування та терміни виконання податкових зобов’язань.

Нагадаємо, що 1 січня 2023 року в Україні стартувала  кампанія декларування доходів громадянами за 2022 рік. 

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів,  потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.  

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці у ході роботи тематичної гарячої лінії за номером телефону  (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області