Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Основа конструктивного діалогу з платниками податків - зв'язок через тематичні «гарячі» лінії та комунікаційну податкову платформу

опубліковано 15 березня 2023 о 09:05

Тематичні «гарячі» лінії та комунікаційна податкова платформа стали ефективними майданчиками для обміну думками щодо вирішення актуальних питань між Головним управлінням ДПС у Волинській області та господарюючими суб’єктами області.

«Ми налагодили та підтримуємо постійний зв'язок із платниками податків, зокрема через тематичні «гарячі» лінії та комунікаційну податкову платформу з тим, щоб розуміти, в яких умовах працюють та виконують податкові зобов’язання юридичні та фізичні особи. Як переконує практика, якісна та оперативна комунікація з бізнесом і громадянами сприяє наповненню бюджетів усіх рівнів», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Загалом із початку 2023 року вже проведено більше 100 сеансів телефонного зв’язку «гаряча» лінія, до роботи яких залучені фахівці Головного управління ДПС у Волинській області.

Щоденно до спеціалістів податкової служби в області телефонують громадяни та представники бізнесу із запитаннями та пропозиціями з найрізноманітніших питань.

Зокрема, з початку року з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН у ході «гарячих» ліній фахівці податкової служби області поспілкувалися із майже 700 господарюючими суб’єктами.

На телефони двох «гарячих» ліній із загальних питань оподаткування щоденно надходить від 5 до 25 дзвінків. Отримана інформація від платників податків опрацьовується оперативно, відтак - громадяни чи представники бізнесу отримують усну консультаційну допомогу або ж рекомендації яким чином краще вирішити проблемне питання.

У випадку, коли підняте питання потребує ґрунтовного аналізу, краще адресувати письмове звернення до органів ДПС, яке повинно бути оформлене відповідно до вимог діловодства.

Адреса електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Волинській області vl.ikc@tax.gov.ua. Комунікація з піднятих у зверненні питань може відбуватися  у форматі онлайн, офлайн чи офіційного листування.

До речі, з початку року на адресу комунікаційної податкової  платформи в області надійшло 8 звернень. В електронних повідомленнях та офіційних листах платники податків цікавилися особливостями оподаткування майна, просили надати інформацію з певних питань та пропонували  провести зустрічі з питань оподаткування та подання звітності. 


Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області