Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Волині отримали майже 20 мільйонів гривень роздрібного акцизу 

опубліковано 17 березня 2023 о 09:03

За підсумками січня-лютого 2023 року громади Волині залучили 19,8 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Сума надходжень роздрібного акцизу в області на 3,5 відсотка перевищує прогнозовані показники.

Лише легальна реалізація лікеро-горілчаної продукції та тютюнових виробів дозволяє громадам отримувати належні надходження, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинські області.  

Споживачам підакцизного товару варто врахувати, що виготовлена й реалізована з дотриманням положень чинного законодавства та стандартів продукція за умови помірного споживання не становить загрози життю та здоров’ю. Щоб не завдати шкоди здоров’ю варто звертати увагу на наявність у продавця підакцизного товару ліцензії, - рекомендують у податковій службі.   

Не менш важливо, щоб на кожній одиниці горілчаної продукції чи тютюнових виробів була марка акцизного податку встановленого зразка. 

Нагадаємо, що в умовах воєнного стану Державна податкова служба забезпечує контроль за діяльністю суб’єктів господарювання сфери торгівлі, ресторанного господарства та послуг шляхом проведення фактичних перевірок.

Насамперед, перевірки закладів торгівлі та громадського харчування проводяться за скаргами громадян, у яких повідомляється про відмову суб’єкта господарювання у можливості проведення розрахунків за придбані товари (послуги) платіжною карткою, незастосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахунків за продаж підакцизної продукції.

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777-152  (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області