Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо декларування майна та грошових коштів, отриманих для допомоги силам безпеки та оборони України

опубліковано 29 березня 2023 о 09:12

Щодо необхідності декларування майна та грошових коштів, отриманих з 24.02.2022 суб’єктом декларування та членом його сім’ї від третіх осіб для допомоги силам безпеки та оборони України та(або) особам, які постраждали внаслідок агресії російської федерації

Сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області звертає увагу держслужбовців, що у декларації зазначаються відомості про доходи, які суб’єкт декларування або члени його сім’ї отримали упродовж звітного періоду (п. 7 ч. 1 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції» №1700-VII).

В умовах воєнного стану та збройної агресії російської федерації проти України багато суб’єктів декларування та членів їхніх сімей долучені до збору коштів, майна для потреб Української армії та(або) осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії.

НАЗК роз’яснює, що отримані для таких цілей кошти не є особистим доходом суб’єкта декларування та члена його сім’ї, а натомість є проявом єдності та згуртованості Українського народу в боротьбі з рашистськими загарбниками. Такі кошти не підлягають відображенню у декларації та повідомленні.

Посилання на документ: Роз’яснення від 28.02.2022 №2;        

Нагадуємо, що на Волині про факти зловживань, можливі порушення антикорупційного законодавства посадовцями податкової служби варто інформувати сектор з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Волинській області на електронну адресу vl.official@tax.gov.ua, або за номером телефону у м. Луцьку (0332)777171, ІР (033)7127.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області