Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок господарюючих суб’єктів Волині в охорону довкілля - 10,4 мільйона гривень екологічного податку

опубліковано 31 березня 2023 о 08:55

На Волині впродовж січня-лютого 2023 року сплачено 10,4 мільйона гривень екологічного податку. 

Наразі сума екологічного податку, перерахована до бюджету волинськими платниками, суттєво перевищує показники аналогічного періоду торік.

Із загальних надходжень екологічного податку в області 8,2 мільйона гривень спрямовано до загального фонду, понад 2,2 мільйона гривень – надходження  спецфонду.

Дбати про довкілля можна, чесно сплачуючи податки, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. Тому господарюючі суб’єкти, діяльність яких має негативні наслідки для навколишнього середовища, мають обов’язок щодо реєстрації платником екологічного податку.

Зокрема, реєстрацію платником екологічного податку повинні мати СГД, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у повітря, скиди у водні об’єкти та розміщують відходи у спеціально відведених місцях (детальніше – ст.240 Податкового кодексу України).

Водночас у податковій службі наголошують: Волинь належить до регіонів, у яких не ведуться активні бойові дії. Отож платники податків зобов’язані дотримуватися вимог закону і своєчасно перераховувати податки до бюджету. 

Ефективна протидія військовій агресії рф вимагає належного фінансового забезпечення, як і вирішення поточних питань соціально-економічного характеру. Лише за умови неухильного дотримання вимог податкового законодавства всіма платниками держава і громади отримуватимуть кошти для протидії ворогу та фінансування інших важливих видатків.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області