Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці обговорили з представниками волонтерського руху податкові умови їх діяльності   

опубліковано 10 квітня 2023 о 14:41

Волинські податківці в якості спікерів взяли участь у волонтерському саміті «Взаємодія волонтерів – опора України», що відбувся 7 квітня 2023 року в Луцьку за сприяння БФ «Старе місто Луцьк».  

У ході зустрічі з представниками волонтерського руху з різних куточків країни фахівці Головного управління ДПС у Волинській області розповіли про податкову безпеку та вимоги до здійснення діяльності юридичними та фізичними особами, які працюють на забезпечення потреб українського війська та допомагають постраждалим від агресії рф.

Зокрема, про податкові вимоги до провадження волонтерської діяльності неприбутковими організаціями з учасниками саміту спілкувалася представниця управління оподаткування юридичних осіб Галина Грицай.  

На законодавчих вимогах щодо звітування та сплати податків фізичними особами  акцентував увагу начальник відділу адміністрування ПДФО та єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність  управління оподаткування фізичних осіб Олександр Котюн. 

Потому заступниця начальника Луцької ДПІ Ольга Кравченко детально розповіла про особливості внесення інформації про осіб, які допомагають захисникам та громадянам, до Реєстру волонтерів, який веде Державна податкова служба України.

У рамках тематичної панельної дискусії представники волонтерського руху мали можливість отримати докладну інформацію від спеціалістів ГУ ДПС у Волинській області щодо відображення у податкових документах  інформації про отримані та передані для потреб ЗСУ та постраждалих матеріальні цінності. 

«Кожна зустріч представників податкової служби з платниками покликана, насамперед, попередити можливі порушення. Розуміючи, що волонтерська діяльність відбувається у надзвичайних умовах, податківці намагаються роз’яснити вимоги закону. Така комунікація важлива для обох сторін, оскільки сприяє підвищенню податкової культури та дозволяє завчасно поінформувати про можливі наслідки невиконання вимог закону. Водночас вирішення нагальних питань, які виникають у платників податків, пропонуємо у рамках роботи комунікаційної платформи ДПС», - зазначає  в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Довідково: про запроваджені зміни в оподаткуванні, які стосуються волонтерської діяльності можна ознайомитися за посиланням.

Фото по темі:

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області