Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Волині цьогоріч отримали 2670 сертифікатів відкритих ключів від ДПС

опубліковано 11 квітня 2023 о 08:47

На Волині впродовж першого кварталу 2023 року  сформовано 2670 сертифікатів відкритих ключів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України (КНЕДП ДПС).

З початку діяльності представництва КНЕДП ДПС у Волинській області (2012 рік) електронні цифрові підписи отримали понад 87 тисяч фізичних та юридичних осіб Волині та інших областей України.

В умовах дії воєнного стану програмно-технічний комплекс кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС (далі – Надавач) та більшість відокремлених пунктів реєстрації (далі – ВПР) працюють і  надають відповідні послуги клієнтам. Ознайомитись з переліком, адресами та графіком роботи ВПР можна на офіційному інформаційному ресурсі Надавача  (https://ca.tax.gov.ua/contacts).

Крім того, з 23 березня 2022 року, Надавачем запроваджено сервіс автоматичного формування нових сертифікатів відкритих ключів користувачів за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів, терміном дії на один рік. При цьому особистий ключ користувача не змінюється.

Про те, як можна продовжити дію ключа електронного цифрового підпису самостійно – за посиланням (https://ca.tax.gov.ua/blokuvannya).

Варто обов’язково врахувати, що при автоматичному продовженні терміну дії ключа користувачі стаціонарного програмного забезпечення повинні замінити старі сертифікати на нові у такому ПЗ.

Нагадаємо, електронні довірчі послуги (електронний цифровий підпис) можна отримати у приміщенні Головного управління ДПС у Волинській області, за адресою м. Луцьк, Київський майдан,4 та у приміщенні ДПІ у м. Ковелі, за адресою м. Ковель, вул. Чубинського,1.

Для отримання послуги необхідно попередньо надіслати на електронні адреси ra_03@ukr.net (м.Луцьк) та ra_0306@ukr.net (м. Ковель) скан- чи фотокопію заповненої реєстраційної картки та вказати бажаний час і дату особистого прибуття.

Документи, необхідні для оформлення ЕЦП, розміщені за посиланням: (https://ca.tax.gov.ua/etrusted-services).

Крім того, консультаційну допомогу з питань отримання електронного цифрового підпису можна отримати за номером телефону (0332)77-84-94.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області