Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині на соціальні потреби сплачено понад 2 мільярди гривень єдиного внеску

опубліковано 12 квітня 2023 о 09:02

За підсумками першого кварталу 2023 року волинські страхувальники спрямували на соціальні потреби 2 мільярди 130 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Це на 614 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду минулого року. 

«Цьогоріч волинські страхувальники впродовж січня-березня спрямували на соціальні потреби на 40 відсотків більше єдиного внеску, ніж торік. Такий вагомий ріст свідчить про дотримання вимог закону щодо офіційного працевлаштування більшістю волинських працедавців. Саме завдяки сумлінню страхувальників держава своєчасно отримує кошти для фінансування соціальних програм, а наймані працівники можуть розраховувати на фінансову підтримку від держави у випадку втрати працездатності, робочого місця або ж виходу на пенсію», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що фахівці податкового адміністрування уважно аналізують подану працедавцями звітність і переконують тих роботодавців, які ігнорують вимоги закону, дбати про інтереси держави та найманих осіб. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: відповідальна позиція волинського бізнесу заслуговує на найвищу оцінку, оскільки кожна сплачена гривня на соціальні потреби – це реальна фінансова допомога державі, яка навіть в умовах війни виконує свої зобов’язання у сфері соціального захисту населення. 

Нагадаємо, що задля ефективної легалізації трудових відносин податківці Волині консолідуватимуть зусилля з фахівцями Держпраці.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області