Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські декларанти обирають електронний формат звітування

опубліковано 13 квітня 2023 о 08:51

За останніми даними 75 відсотків річних податкових декларацій про майновий стан і доходи волинян подано в електронному вигляді. Тобто наразі більшість волинських декларантів відзвітувалися про отримані торік доходи без візиту до податкової інспекції. 

«Якщо взяти до уваги, що у минулі роки близько третини декларацій у період щорічної кампанії декларування доходів подавалися онлайн, нинішній проміжний результат є рекордним», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що сучасні інформаційні рішення від ДПС допомагають платникам податків подавати звіти та отримувати необхідну інформацію дистанційно.

«Переваги безконтактної взаємодії з податковою службою очевидні: оперативність, зручність, економічність. Тому рекомендуємо всім платникам податків використовувати можливості Електронного кабінету», - наголошує Сергій Лисеюк. 

Нагадаємо, що подати декларацію в електронній формі можна, скориставшись приватною частиною Електронного кабінету.

У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у тому числі для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна. Використання цього електронного сервісу:

• скорочує час і витрати при поданні податкової декларації;

• мінімізує помилки при заповненні декларації;

• надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області