Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сертифікат відкритого ключа від ДПС отримав лучанин - довгожитель 

опубліковано 18 квітня 2023 о 14:50

Опанувати навички користування електронними сервісами ДПС – під силу громадянам будь-якої кваліфікації та віку.

Так, у переддень Великодня з проханням про видачу електронного цифрового підпису до сектору реєстрації користувачів ГУ ДПС у Волинській області звернувся лучанин Олексій Ліхторович, дата народження якого – у першій чверті ХХ століття.

Олексій Тихонович, як людина вельми поважного віку, відвідав Центр обслуговування платників Луцької ДПІ у супроводі свого сина та виконав усі необхідні рекомендації завідувача сектору реєстрації користувачів Володимира Бартощука щодо оформлення документів для отримання електронного цифрового підпису.

Громадяни поважного віку, які звертаються за ЕЦП – не рідкість. А от справжні довгожителі серед користувачів ЕЦП трапляються не часто, - кажуть у секторі реєстрації користувачів ГУ ДПС у Волинській області.  

Втім, навіть у віці за 90 років можуть виникати життєві ситуації, коли є потреба в електронному цифровому підписі, наприклад для оформлення допомоги від європейських партнерів чи подання заяви для отримання довідок, інформації тощо в різних установах. Тому у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують усім зацікавленим особам скористатись послугою отримання сертифіката електронного цифрового підпису в пунктах реєстрації КНЕДП ДПС.

Нагадаємо, що цьогоріч платники податків Волині отримали майже 3 тисячі сертифікатів відкритих ключів від ДПС. А з початку діяльності представництва КНЕДП ДПС у Волинській області (2012 рік) електронні цифрові підписи отримали понад 87 тисяч фізичних та юридичних осіб Волині та інших областей України.

Електронні довірчі послуги (електронний цифровий підпис) можна отримати у приміщенні Головного управління ДПС у Волинській області, за адресою м. Луцьк, Київський майдан, 4 та у приміщенні ДПІ у м. Ковелі, за адресою м. Ковель, вул. Чубинського,1.

Для отримання послуги необхідно попередньо надіслати на електронні адреси ra_03@ukr.net (м.Луцьк) та ra_0306@ukr.net (м. Ковель) скан- чи фотокопію заповненої реєстраційної картки та вказати бажаний час і дату особистого прибуття.

Документи, необхідні для оформлення ЕЦП, розміщені за посиланням: (https://ca.tax.gov.ua/etrusted-services). Крім того, консультаційну допомогу з питань отримання електронного цифрового підпису можна отримати за номером телефону (0332)77-84-94.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області