Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники бухгалтерських служб Волині цікавляться новими вимогами до заповнення реквізиту «Призначення платежу»

опубліковано 20 квітня 2023 о 09:14

Під час спілкування з платниками податків у рамках роботи тематичної телефонної «гарячої» лінії 19 квітня 2023 року заступник начальника управління економічного аналізу - начальник відділу обліку платежів та зведеної звітності Головного управління ДПС у Волинській області Тетяна Матат-Віхлянцева відповіла на запитання бухгалтерів та фінансистів щодо нових вимог до заповнення реквізиту «Призначення платежу».

Посадовець підкреслила, що на виконання положень Закону України «Про платіжні послуги» та низки інших законодавчих актів Міністерством фінансів України наказом від 22.03.2023 р. №148 затверджено Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення.

«Наказ № 148 передбачає, що під час сплати податків, зборів, платежів та ЄСВ з 1 липня 2023 року використовується виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення лише двох обов’язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису».  До 1 липня 2023 року для всіх платників запроваджено перехідний період, який дасть можливість використовувати як старий, так і новий формат реквізиту «Призначення платежу», - наголошує начальник відділу обліку платежів та зведеної звітності Головного управління ДПС у Волинській області Тетяна Матат-Віхлянцева.

Якщо платники податків хочуть з’ясувати деталі впроваджених змін, то варто скористатися можливостями спілкування за посередництвом тематичної «гарячої» лінії, що працює щосереди з 11.00 до 12.00.

Запитання можна поставити за номером телефону (0332) 777-117 з 11.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області