Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині сплачено 420 мільйонів гривень податку на прибуток

опубліковано 25 квітня 2023 о 08:50

За підсумками першого кварталу 2023 року господарюючі суб’єкти Волині спрямували до бюджету 420 мільйонів гривень податку на прибуток.

Сума перерахованого до держбюджету податку на прибуток на 174 мільйони гривень перевищує аналогічні надходження торік. 

Серед чинників, які сприяють прибутковій діяльності бізнесу,- відсутність активних бойових дій на території області та швидка адаптація до діяльності в нових економічних умовах. Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області особливо відзначають високий рівень податкової культури більшості представників волинського бізнесу.

«Державна податкова служба приділяє надзвичайну увагу рівноправному діалогу з господарюючими суб’єктами, які сумлінною сплатою податків  створюють фундамент фінансової безпеки держави. Саме представники реального сектору економіки, які пристосувалися до обставин воєнного часу та зберегли виробництво, залишаються надійними партнерами держави в питанні наповнення бюджету. Варто відзначити, що більшість представників волинського бізнесу дотримується вимог закону та чесно виконують податкові зобов’язання», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що водночас у межах наданих повноважень податкова служба активно протидіє спробам мінімізації податкових зобов’язань окремими бізнес-колами.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: в умовах, коли країна протидіє загарбнику, неприпустимо звітуватися про фіктивну збиткову діяльність і в такий спосіб ухилятися від сплати податків.  Належне фінансове забезпечення війська та оборонної сфери – основа для захисту суверенітету і незалежності держави. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області