Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Турійські податківці обговорили з платниками актуальні питання декларування доходів і звітування через Електронний кабінет

опубліковано 27 квітня 2023 о 08:44

Особливості декларування доходів та переваги електронних сервісів ДПС стали основними питаннями для обговорення під час зустрічі за круглим столом турійських податківців із платниками податків. 

До діалогу з податківцями долучилися не лише фізичні особи, а й представники підприємництва, керівники установ та організацій Турійщини. 

«Детальне конструктивне обговорення можливостей електронних сервісів ДПС дозволяє краще зрозуміти потреби платників та донести максимум корисної інформації до громадян та представників бізнесу. Ми переконуємо платників, що зручність і простота електронної взаємодії відповідає їх інтересам та спрощує спілкування з контролюючими органами», - розповідає начальник Турійської ДПІ Лариса Горбач.  

Посадовиця підкреслила, що турійські податківці докладно поінформували учасників заходу про алгоритм отримання електронних довірчих послуг ДПС з метою активного використання електронних податкових сервісів. 

Зустріч засвідчила, що мешканці Турійщини активно цікавляться питанням декларування доходів. Тому податківці скористалися можливістю для інформування про обов’язок декларувати доходи та право громадян на податкову знижку.

Нагадаємо, що річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів,  потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет.  

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2023» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти мають можливість отримати щоп’ятниці у ході роботи тематичної гарячої лінії за номером телефону (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області