Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Господарюючі суб’єкти Волині сплатили до бюджету понад 430 мільйонів гривень податку на прибуток

опубліковано 23 травня 2023 о 08:30

Упродовж січня-квітня 2023 року господарюючі суб’єкти Волині спрямували до бюджету 431,4 мільйона гривень податку на прибуток.

Наразі сума перерахованого до держбюджету податку на прибуток на 137,6 мільйона гривень перевищує аналогічні надходження торік. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області відзначають належний рівень податкової культури місцевого бізнесу та звертають увагу на обов’язковість неухильного дотримання вимог податкового законодавства всіма господарюючими суб’єктами.  

«Волинський бізнес досить успішно адаптувався до діяльності в умовах воєнного стану. Ріст податкових надходжень, зокрема податку на прибуток підтверджує спроможність наших СГД працювати у складних обставинах воєнного часу, залишаючись сумлінними платниками податків. Саме представники реального сектору економіки, які зберегли виробництво та робочі місця, залишаються надійними партнерами держави в питанні наповнення бюджету», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що водночас у межах наданих повноважень податкова служба активно протидіє спробам мінімізації податкових зобов’язань окремими бізнес-колами.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: в умовах, коли країна протидіє загарбнику, неприпустимо звітуватися про фіктивну збиткову діяльність і в такий спосіб ухилятися від сплати податків.  Належне фінансове забезпечення війська та оборонної сфери – основа для захисту суверенітету і незалежності держави. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області