Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Із легальних доходів волинян сплачено понад 285 мільйонів гривень  військового збору

опубліковано 09 червня 2023 о 09:16

За підсумками січня-травня 2023 року з легальних доходів волинян до держбюджету сплачено 285,3 мільйона гривень військового збору. Це на 91,6 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Ріст показників сплати військового збору пов’язують із дотриманням вимог закону у сфері оплати праці більшістю волинських працедавців. Відтак надходження військового збору в області зросли на 47 відсотків.

«Фінансове забезпечення оборонних потреб - безумовний пріоритет нашої країни у період воєнного стану. Кожен, хто працює легально, щомісяця підтримує українську армію, оскільки з його зарплати відраховується військовий збір. Сплачуючи податки, ми робимо критично важливий внесок у протидію загарбнику та наближаємо перемогу», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.   

У податковій службі відзначають, що навіть в умовах воєнного стану тим, хто працює офіційно, держава гарантує соціальний захист відповідно до законодавчих норм у разі настання страхового випадку чи виходу на пенсію.  

Нагадаємо, що у рамках підписаного меморандуму волинські податківці та представники Держпраці активно обмінюються інформацією щодо допущених працедавцями порушень і вживають вичерпних заходів у межах компетенції задля легалізації трудових відносин.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області