Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники майна на Волині сплатили понад 272 мільйони гривень податків

опубліковано 12 червня 2023 о 08:22

Упродовж січня-травня 2023 року власники майна на Волині  спрямували до місцевих бюджетів 272,4 мільйона гривень платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.  

Сума залучених громадами майнових податків на 11,2 відсотка перевищує аналогічні надходження торік.  

«Оподаткування майна, а це нерухомість, земля та транспорт, – вагоме джерело бюджетних надходжень кожної територіальної громади. Сьогодні наше спільне завдання з органами місцевої влади - залучити всі передбачені законом податки задля фінансової спроможності громад», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що саме зараз податкова служба формує податкові повідомлення-рішення про нараховані майнові податки фізичним особам.  

«Позиція громад у питанні залучення майнових податків повинна бути максимально активна. Лише за умови комплексного аналізу ситуації щодо джерел надходження майнових податків з боку податкової служби та органів місцевого самоврядування громади отримають  належні кошти. Водночас активне інформування громадян про своєчасне виконання податкових зобов’язань сприятиме наповненню місцевих бюджетів», - вважає Сергій Лисеюк.  

Звертаємо увагу: громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, варто провести звірку щодо належним їм об’єктів і нарахованих податкових платежів. 

Оскільки чимало власників землі та нерухомості у минулі роки допустили податковий борг із майнових податків, Головне управління ДПС у Волинській області пропонує громадянам відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом. 

Окрім того, громадяни мають право самостійно звернутися до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для отримання податкового повідомлення-рішення про нараховану суму земельного податку та податку на нерухоме майно. Детальніша інформація  – у листівці.                                                 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області