Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині громади залучили 431 мільйон гривень єдиного податку

опубліковано 14 червня 2023 о 08:09

Упродовж січня-травня 2023 року господарюючі суб’єкти, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів Волині 431 мільйон гривень єдиного податку. Сума сплаченого єдиного податку в області на 22,6 відсотка перевищує аналогічні надходження торік.  

У загальній сумі сплаченого єдиного податку 80,8 мільйона гривень – внесок юридичних осіб. Фізичні особи - спрощенці перерахували 311,1 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники спрямували до місцевих бюджетів 39,1 мільйона гривень єдиного податку. 

«Позитивна динаміка сплати єдиного податку має місце серед фізичних, юридичних осіб та сільськогосподарських товаровиробників. Це означає, що малий бізнес успішно адаптував свою діяльність до обставин воєнного стану та працює з дотриманням вимог чинного законодавства. Саме відновлення ділової активності в регіоні та сумління представників підприємництва дозволяють громадам залучати кошти та фінансувати актуальні соціально-економічні питання», – вважає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що сучасні інформаційні технології, які впроваджені у процес податкового супроводу платників податків, спрощують виконання податкових зобов’язань, а електронний формат взаємодії унеможливлює корупційні прояви. 

«Під час кожної зустрічі з бізнесом ми пропонуємо: звітуйтеся та спілкуйтеся з ДПС дистанційно. Взаємодія з контролюючими органами за посередництвом електронних сервісів більш зручна та сучасна», - наголошує Сергій Лисеюк. 

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів та строки подання звітності, інформацію щодо сплати податків і податковий борг можна дізнатися через Електронний кабінет та сервіс «InfoTAX». 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області