Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині платники ПДВ спрямували до бюджету понад 897 мільйонів гривень податку на додану вартість 

опубліковано 19 червня 2023 о 10:34

Упродовж січня-травня 2023 року господарюючі суб’єкти Волині спрямували до держбюджету 897,2 мільйона гривень податку на додану вартість. Сума сплаченого ПДВ в області на 13,7 мільйона гривень перевищує очікувані показники. 

Саме завдяки відповідальній позиції волинського бізнесу бюджет отримує передбачені надходження податку на додану вартість, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. Тим часом фахівці податкового адміністрування забезпечують якісний аналіз діяльності платників і своєчасно запобігають потенційним бюджетним втратам. 

«Господарські операції, що містять ознаки ризиковості, ми аналізуємо досить детально. Тому наша традиційна рекомендація представникам підприємництва–дізнайтеся максимум інформації з доступних джерел про ділову репутацію потенційних бізнес-партнерів. Уникайте господарських операцій, що можуть стати підставою для призупинення реєстрації податкових накладних», - наголошує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що головна передумова успішної реєстрації податкових накладних - позитивна податкова історія платника та відсутність сумнівних господарських оборудок. До речі, у приватній частині Електронного кабінету кожен платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагентом.  

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: національна безпека та оборона вимагають належного фінансового забезпечення. Країна здатна ефективно протидіяти ворогу за умови стабільних бюджетних надходжень і зразкової податкової дисципліни всіх платників податків.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області