Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

 Отримати податкове повідомлення-рішення про нараховані майнові податки можна самостійно 

опубліковано 20 червня 2023 о 08:46

До 1 липня податкова формує і надсилає податкові повідомлення-рішення (ППР) фізичним особам, які мають у власності майно, що підлягає оподаткуванню. 

Щоб виконати податкові зобов’язання з податку на нерухоме майно чи земельного податку не обов’язково чекати на отримання поштою податкового повідомлення-рішення від ДПС. ППР про нараховані майнові податки кожен громадянин має право отримати самостійно. 

Працівники департаменту соціальної політики Луцької міської ради вирішили скористатися такою можливістю та запросили на зустріч для роз’яснення положень податкового законодавства представника Головного управління ДПС у Волинській області.

Відтак заступниця начальника управління оподаткування фізичних осіб - начальник Луцького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок  Аліна Грабарчук під час зустрічі з фахівцями департаменту соціальної політики  Луцької міської ради розповіла про вимоги щодо сплати майнових податків громадянами та запропонувала кожному, хто володіє нерухомістю чи земельними ділянками самостійно отримати ППР від податкової про нараховані податки. 

«Інформацію про нараховані вам податки можна отримати не лише поштою. Закон дозволяє кожному власнику майна особисто поспілкуватися з фахівцем податкової служби та самостійно отримати ППР. Власники майна на території Луцької міської територіальної громади можуть зробити це у Центрі обслуговування платників Луцької ДПІ. Тому запрошуємо власників майна сумлінною сплатою податків підтримати фінансову самостійність громад», - зазначила Аліна Грабарчук. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу фізичних осіб: платники податків також мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом та виконати податкові зобов’язання через Електронний кабінет. Детальніша інформація – у листівці.    

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області