Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Старовижівщині податківці активно інформують про переваги офіційного працевлаштування

опубліковано 18 липня 2023 о 08:29

Спільно зі Старовижівською селищною радою, фахівцями місцевого відділу служби зайнятості представники податкової служби беруть учать у превентивно-роз’яснювальних заходах, спрямованих на підвищення поінформованості представників бізнесу та громадян про законодавчі вимоги до оформлення трудових відносин.  Два такі заходи відбулися 8 червня та 13 липня поточного року. 

Щоразу в обговоренні проблем легалізації трудових відносин під час засідання робочої групи бере участь начальник Старовижівської ДПІ Ігор Костюк, потому учасники засідання відвідують роботодавців, які здійснюють діяльність на території селища.

«Такі колективні зустрічі представників контролюючих органів із працедавцями покликані звернути увагу платників податків на важливість та обов’язковість  неухильного дотримання вимог закону при прийнятті на роботу найманих осіб. Ми намагаємося донести до роботодавців та їх працівників  повну інформацію щодо впорядкування трудових відносин, переконуємо, що легальна праця – вигідна всім: державі, бізнесу та громадянам, які отримують соціальні гарантії», - розповідає Ігор Костюк. 

Під час інформаційно-роз’яснювальних заходів із працедавцями та громадянами представники робочої групи пропонують тематичну друковану продукцію, що детально знайомить із положеннями закону про працю та податковими нормами.  

Щодо практичної допомоги, то місцеві платники можуть отримати повну інформацію щодо процедури оформлення на роботу та особливостей нарахування та сплати податків  у Старовижівській ДПІ.  

Важливо, що старовижівські податківці рекомендують платникам податків стати активними користувачами електронних сервісів ДПС. Електронний кабінет допомагає  без візиту до податкової інспекції отримати повну інформацію щодо нарахованих та сплачених податків, перевірити стан розрахунків із бюджетом, подати звіти чи отримати необхідну довідкову інформацію в онлайн-режимі. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області