Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські спрощенці спрямували до бюджетів громад на чверть більше єдиного податку

опубліковано 18 липня 2023 о 08:40

За підсумками першого півріччя 2023 року господарюючі суб’єкти Волині, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів  492,7 мільйона гривень єдиного податку. Сума сплаченого єдиного податку в області на 25 відсотків перевищує аналогічні надходження торік.  

«Майже півмільярда гривень єдиного податку до бюджетів громад – вдалий підсумок першого півріччя. Очевидно, що  малий бізнес досить успішно адаптувався до діяльності в умовах воєнного стану та відновив ділову активність. Чесною сплатою податків підприємці демонструють власну відповідальну позицію та залишаються надійними партнерами місцевого самоврядування у питанні забезпечення фінансової самостійності громад», – вважає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Як свідчить аналітика, найбільшу суму єдиного податку до бюджетів громад спрямували спрощенці-фізичні особи - 355,5 мільйона гривень єдиного податку. У загальній сумі сплаченого єдиного податку 95,8 мільйона гривень – внесок юридичних осіб. Сільськогосподарські товаровиробники перерахували до місцевих бюджетів 41,4 мільйона гривень єдиного податку. 

«Безумовно, що сучасні інформаційні технології, що впроваджені у процес податкового супроводу платників, допомагають представникам підприємництва звітуватися та отримувати необхідну інформацію про податкові зобов’язання без візиту до податкового інспектора. Взаємодія з контролюючими органами за посередництвом  електронних сервісів – один із тих чинників, які дозволяють успішно  спілкуватися з ДПС дистанційно», - підкреслив Сергій Лисеюк. 

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів та строки подання звітності,  інформацію щодо сплати податків і податковий борг можна дізнатися через Електронний кабінет та сервіс «InfoTAX». 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області