Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині сплачено понад 1 мільярд гривень податку на додану вартість

опубліковано 19 липня 2023 о 08:25

За підсумками першого півріччя 2023 року господарюючі суб’єкти Волині спрямували до держбюджету 1,1 мільярда гривень податку на додану вартість. Сума сплаченого ПДВ в області на 2,4 відсотка перевищує аналогічні надходження минулого року.  

Саме завдяки відповідальності бізнесу та якісному податковому адмініструванню в області фіксують позитивну динаміку зі сплати ПДВ. Підсумок шести місяців поточного року - плюс 25,7 мільйона гривень сплаченого ПДВ до фактичних показників минулого року.

«Податковий супровід платників податку на додану вартість передбачає  якісний аналіз їх діяльності та своєчасне реагування на можливі ризики наповнення бюджету. Щоб запобігти потенційним бюджетним втратам фахівці податкового адміністрування ретельно аналізують здійснювані господарські операції та рекомендують платникам відмовитися від сумнівних ділових контактів. Сучасні інформаційні рішення, впроваджені в процес адміністрування ПДВ, дозволяють не лише виявляти ризикові операції, а й своєчасно запобігати маніпуляціям із показниками недобросовісних платників», - розповідає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.    

Посадовець підкреслив, що кожен платник податків, який дбає про репутацію, може отримати максимум інформації з доступних джерел про бізнес-реноме потенційних партнерів, відтак – уникнути господарських операцій, що можуть стати  підставою для призупинення реєстрації податкових накладних.

Нагадаємо, що головна передумова успішної  реєстрації податкових накладних - позитивна податкова історія платника та відсутність сумнівних господарських оборудок.  До речі, у приватній частині Електронного кабінету кожен платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагентом. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: національна безпека та оборона вимагають належного фінансового забезпечення. Країна здатна ефективно протидіяти ворогу за умови стабільних бюджетних надходжень і зразкової податкової дисципліни всіх платників податків.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області