Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині надходження податку на прибуток перевищили 600 мільйонів гривень

опубліковано 21 липня 2023 о 08:26

За підсумками першого півріччя 2023 року господарюючі суб’єкти Волині спрямували до Зведеного бюджету 620 мільйонів гривень податку на прибуток.

Наразі сума перерахованого до Зведеного бюджету податку на прибуток на понад 192 мільйони гривень перевищує аналогічні надходження торік. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області констатують, що позитивна динаміка надходжень податку на прибуток утвердилася завдяки якості податкового супроводу та відповідальності місцевого бізнесу. 

«Сталий ріст надходжень податку на прибуток – свідчення сумління волинських СГД, які навіть в умовах воєнного часу працюють із позитивним фінансовим результатом, своєчасно виконуючи податкові зобов’язання. Разом з тим, наші податкові інспектори ретельно аналізують показники господарювання тих бізнес-структур, які намагаються звітуватися про уявні збитки, мінімізуючи в такий спосіб сплату податків. Ми переконуємо таких платників добровільно відмовитися від практики декларування фіктивних збитків»,  - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що саме така активна протидія спробам певних бізнес-кіл уникнути податкових зобов’язань дозволяє залучати додаткові надходження до бюджету.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують:  в умовах, коли країна протидіє загарбнику, неприпустимо звітуватися про фіктивну збиткову діяльність і в такий спосіб ухилятися від сплати податків.  Належне фінансове забезпечення війська та оборонної сфери – основа  для захисту суверенітету і незалежності держави. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області