Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Ковельщини переконують бізнес подбати про встановлення РРО

опубліковано 14 серпня 2023 о 08:46

Ковельські податківці застерігають підприємців від штрафів із 1 жовтня за непроведення розрахункових операцій. Із цією метою щоденно на ринках, у закладах громадського харчування та в інших місцях здійснення діяльності ФОПами працюють спеціально створені робочі групи.

Податківці наголошують: із 1 жовтня 2023 року у разі встановлення факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи будуть застосовуватись фінансові санкції. Зокрема, про це місцевих підприємців під час останньої зустрічі інформували фахівці Ковельського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок. 

Водночас податківці акцентували увагу на важливості дотримання вимог податкового та трудового законодавства, термінах сплати єдиного податку. 

З огляду на важливість своєчасного інформування про положення Закону № 3219-IX такі зустрічі стануть систематичними, - зазначають у Головному управлінні ДПС у Волинській області та звертають увагу господарюючих суб’єктів на відновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. 

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Нагадаємо, що консультації щодо застосування програмного РРО можна отримати у кожній податковій інспекції Волині.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області