Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нововолинським підприємцям розповіли про вимоги щодо використання касової техніки

опубліковано 14 серпня 2023 о 09:22

Інформаційно-роз’яснювальну сесію для представників бізнесу м. Нововолинська провели податківці спільно із Держпраці.

Під час особистих зустрічей податкові інспектори розповіли про обов’язок кожного підприємця, окрім спрощенців І групи, застосовувати реєстратор розрахункових операцій. За невиконання цієї вимоги з 1 жовтня 2023 року передбачено застосування штрафних санкцій - акцентували увагу представників бізнесу спеціалісти Головного управління ДПС у Волинській області.  

Як альтернативу класичній касовій техніці податківці рекомендують програмні РРО. Консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО нададуть у кожній податковій інспекції в області. 

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Серед інших питань для обговорення представників контролюючих органів із підприємцями – належне оформлення найманих осіб та виплата офіційної заробітної плати. 

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Із 7 серпня 2023 року про особливості повернення на «довоєнну» систему оподаткування волинським підприємцям у населених пунктах Волині розповідають фахівці податкового аудиту, оподаткування фізичних осіб та контролю за обігом підакцизних товарів Головного управління ДПС у Волинській області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області