Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Час реєструвати РРО, - Володимир-Волинська ДПІ

опубліковано 16 серпня 2023 о 09:01

Саме зараз представникам малого бізнесу варто подбати про реєстрацію РРО/ПРРО. Із 1 жовтня 2023 року за непроведення розрахункових операцій під час продажу товарів і надання послуг податкова має право штрафувати, зокрема підприємців-спрощенців (за винятком І групи) .

На цьому моменті під час щоденних особистих зустрічей із представниками місцевого бізнесу наголошує начальник Володимир-Волинської ДПІ Богдан Шинкарчук.  

Зі свого боку податківці Володимира пропонують консультаційну допомогу з питань налаштування ПРРО від ДПС та взаємодіють із фірмами, які пропонують комерційні реєстратори розрахункових операцій. Зокрема, днями відбулася зустріч із представниками бізнесу, які надають послуги сервісного обслуговування РРО та консультативну допомогу щодо реєстрації РРО.

«Підприємці, які ще не придбали реєстратори розрахункових операцій, мають досить часу для виправлення ситуація. Норма закону щодо впорядкування обліку готівкових розрахунків, відповідно розширеної фіскалізації, - не нова. Запровадження воєнного стану відтермінувало, але не скасувало обов’язкове застосування РРО платниками податків ІІ-ІV груп спрощеної системи. Рекомендуємо підприємцям не зволікати та дотриматися вимог закону», - зазначає Богдан Шинкарчук. 

Як альтернативу класичній касовій техніці податківці рекомендують програмні РРО ДПС. Консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО нададуть у кожній податковій інспекції в області. 

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області