Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Волині отримали в розпорядження 5,5 мільярда гривень податкових платежів 

опубліковано 16 серпня 2023 о 09:12

За підсумками січня-липня 2023 року платники податків Волині спрямували до місцевих бюджетів 5 мільярдів 478 мільйонів гривень платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.  

Сума залучених територіальними громадами податків на 29 відсотків перевищує аналогічні надходження торік.  

Фінансова спроможність громад залежить від сумління кожного платника податків. Тому у Головному управлінні ДПС у Волинській області звертаються до представників бізнесу з рекомендацією неухильно дотримуватися вимог податкового законодавства.  

Оскільки саме зараз громадяни сплачують майнові податки, власникам земельних ділянок та об’єктів нерухомості варто не зволікати з перерахуванням платежів до місцевих бюджетів. Якщо ви не отримали повідомлення про нараховані податки поштою – зверніться до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для звірки.   

Нагадаємо, що волинські податківці нещодавно презентували тематичну листівку «Прийди та отримай ППР про нараховані майнові податки», що орієнтує власників майна-фізичних осіб у термінах сплати майнових податків і пропонує самостійно отримати ППР у державних податкових інспекціях, або ж скористатися можливостями Електронного кабінету для сплати земельного податку та податку на нерухомість.  

Для платників МПЗ у Головному управлінні ДПС у Волинській області постійно працюють консультаційні телефонні лінії.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області