Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Правильний облік готівкових розрахунків – тема зустрічей шацьких податківців із підприємцями та посадовцями місцевого самоврядування 

опубліковано 17 серпня 2023 о 08:58

Про обов’язок підприємців-спрощенців застосовувати РРО шацькі податківці інформують бізнес спільно з лідерами місцевого самоврядування. 

Зокрема, під час зустрічі начальника Шацької ДПІ Світлани Сулік із головою Шацької селищної ради Сергієм Карпуком узгоджено заходи для підвищення обізнаності місцевого бізнесу з нормами Закону № 3219-IX. 

Про конкретні вимоги до встановлення касової техніки та обліку готівкових розрахунків йшлося на зустрічі з представниками місцевого бізнесу. 

«Ми переконуємо підприємців і місцеву владу у тому, що розширена фіскалізація – вигідна легальному бізнесу та громадам, оскільки виводить із «тіні» ту частину готівки, яка раніше не обліковувалася. Користь для громад – додаткові надходження до бюджету, вигода бізнесу- рівноцінна конкуренція та зручний облік. Тому саме зараз представникам малого бізнесу варто подбати про реєстрацію РРО/ПРРО. Із 1 жовтня 2023 року за непроведення розрахункових операцій під час продажу товарів і надання послуг податкова має право штрафувати, зокрема підприємців-спрощенців, за винятком І групи», - зазначає Світлана Сулік.

Як альтернативу класичній касовій техніці податківці рекомендують програмні РРО ДПС. Консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО нададуть у кожній податковій інспекції в області. 

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області