Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Обранцям Любешівської громади розповіли про особливості нарахування МПЗ та новації Закону №3219

опубліковано 24 серпня 2023 о 08:20

У рамках роботи комунікаційної податкової платформи представники Любешівської ДПІ взяли участь у роботі сесійного засідання Любешівської селищної ради. 

Зокрема, про особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання обранців громади інформував начальник Любешівської ДПІ Андрій Любеля. 

Посадовець розповів представниками місцевої влади та депутатського корпусу про визначення МПЗ громадянам і порядок обчислення мінімального податкового зобов’язання ФОПами.

Захід став комунікаційним майданчиком для представників органів місцевого самоврядування та податківців не лише з питань нарахування та сплати МПЗ, а й новацій Закону №3219. 

«Як правило, під час діалогу з різними аудиторіями звертаємо увагу на 2 важливі моменти: скасування можливості для фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку І та ІІ групи не сплачувати єдиний податок та обов’язок ФОПів працювати із зареєстрованим РРО», - розповідає Андрій Любеля. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області особливо звертають увагу господарюючих суб’єктів на відновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону). 

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Нагадаємо, що консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО надають у всіх податкових інспекціях області. 

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області