Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові вимоги та новації податківці розповіли роботодавцям обласного центру Волині 

опубліковано 24 серпня 2023 о 09:43

У рамках роботи комунікаційної податкової платформи представники податкової служби Волині зустрілися з роботодавцями м. Луцька. 

Ініційована Луцькою філією Волинського обласного центру зайнятості зустріч фахівців податкового адміністрування та місцевих працедавців, які отримали гранти на розвиток чи створення власного бізнесу, стала предметною розмовою про вимоги податкового та трудового законодавства, особливості податкового обліку та застосування реєстраторів розрахункових операцій.

В інформаційно-роз’яснювальній сесії для представників бізнесу взяли участь начальник Луцької ДПІ Ніна Демчук і начальник відділу адміністрування ПДФО та єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність  управління оподаткування фізичних осіб Олександр Котюн. 

«Кожен роботодавець може розраховувати на належну консультаційну допомогу в Центрі обслуговування платників Луцької ДПІ з питань провадження діяльності, подання звітності, сплати податків чи встановлення програмних реєстраторів розрахункових операцій. У зв’язку з останніми змінами, внесеними Законом №3219, акцентуємо увагу представників підприємництва на важливості дотримання вимоги щодо застосування РРО. Невиконання положень закону  – порушення, за яке податкова має право накладати штрафні санкції з 1 жовтня», - наголосила Ніна Демчук. 

Посадовиця підкреслила, що замість класичних РРО податкова служба пропонує встановити  програмні РРО від ДПС. 

Про особливості сплати єдиного податку, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, ПДФО та військового збору у режимі «питання-відповідь» з працедавцями спілкувався  Олександр Котюн. 

Представники ГУ ДПС у Волинській області запевнили, що у період повернення на «довоєнну» систему оподаткування податкова служба максимально орієнтована на потреби платників податків щодо отримання інформації про всі новації та вимоги національного податкового законодавства. 

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області