Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавцям м. Луцька нагадали про вимоги до працевлаштування найманих осіб і проведення готівкових розрахунків з РРО/ПРРО 

опубліковано 07 вересня 2023 о 08:54

Інформаційно-роз’яснювальна сесія для роботодавців обласного центру Волині у Луцькій філії Волинського обласного центру зайнятості за участі представників податкової служби відбулася у рамках роботи комунікаційної податкової платформи ДПС. 

Під час зустрічі з працедавцями, які отримали гранти на розвиток чи створення власного бізнесу, представники Луцької ДПІ поінформували про особливості податкового обліку найманих осіб і вимоги до застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі та надання послуг.

Зокрема, начальниця Луцької ДПІ Ніна Демчук розповіла про послуги та консультаційну допомогу, яка надається представникам підприємництва у Центрі обслуговування платників.

«У зв’язку з останніми змінами, внесеними Законом №3219,  фахівці Луцької ДПІ щоденно спілкуються з представниками малого бізнесу, яких закон зобов’язує працювати лише з використанням касової техніки. Ми допомагаємо підприємцям ІІ та ІІІ груп спрощеної системи оподаткування налаштувати програмний РРО від ДПС, провадити свою діяльність із застосуванням ПРРО і таким чином дотримуватися вимог закону», - розповіла Ніна Демчук. 

Посадовиця підкреслила, що у період повернення на «довоєнну» систему оподаткування податкова служба максимально орієнтована на потреби платників податків у питанні отримання інформації про всі новації та вимоги національного податкового законодавства. 

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області