Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці інформували учасників засідання колегії Ковельської районної військової адміністрації про сплачені податки та важливі новації податкового законодавства 

опубліковано 11 вересня 2023 о 12:05

Представники управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області взяли участь у черговому засіданні колегії Ковельської районної військової адміністрації 8 вересня 2023 року. 

Начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області Володимир Дяк поінформував про стан справ зі сплатою податків до місцевих бюджетів та наголосив на ролі керівників району, лідерів і представників громад у забезпеченні податковими надходженнями місцевих бюджетів. 

«Громади будуть фінансово спроможними за умови дієвої співпраці між фахівцями податкової служби та міських, селищних та сільських голів. У період воєнного стану ми всі повинні скоординувати зусилля задля забезпечення виконання прогнозованих надходжень до державного і місцевих бюджетів, працювати задля посилення фінансової спроможності громад і підвищення культури сплати податків», - звернувся до учасників засідання Володимир Дяк. 

Потому посадовці Головного управління ДПС у Волинській області надали присутнім стислу, актуальну і корисну для повсякденної діяльності територіальних громад інформацію про структуру доходів загального фонду бюджетів територіальних громад, основні джерела та резерви надходження ПДФО та поінформували про останні зміни в податковому законодавстві, детально зупинились на особливостях нарахування та сплати майнових податків, єдиного податку та мінімального податкового зобов’язання. 

Окрім того, представники податкової служби акцентували увагу на положеннях щодо застосування РРО/ПРРО підприємцями-спрощенцями, окрім І групи, та запропонували керівникам місцевого самоврядування націлювати представників бізнес-спільноти на безумовне виконання норм Закону № 3219.  

Нагадаємо, що податкова служба використовує всі доступні комунікаційні можливості задля якісного інформування про вимоги Закону №3219. Наразі місія податківців – не перевіряти, а переконати підприємців працювати з дотриманням законодавчих вимог. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновлено.  

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Фото по темі:

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області