Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості роботи із програмним РРО ДПС горохівські підприємці спілкувалися з податківцями 

опубліковано 12 вересня 2023 о 09:41

У Горохівській ДПІ відбулася зустріч за «круглим столом» із підприємцями, яких закон зобов’язує застосовувати РРО/ПРРО. Представники малого бізнесу спілкувалися із начальником Горохівської ДПІ Русланою Дейнегою щодо роботи програмних реєстраторів розрахункових операцій та вимог Закону № 3219.

Начальниця Горохівської ДПІ Руслана Дейнега розповідає, що представники малого бізнесу саме зараз потребують кваліфікованої допомоги у налаштуванні програмних РРО від ДПС. 

«Ми пропонуємо платникам податків індивідуальні консультації щодо налаштування програмних РРО та інформуємо про поновлення відповідальності в частині застосування касової техніки під час реалізації товарів та надання послуг. Своєчасна та якісна інформації від податкової служби про податкові умови підприємницької діяльності сприяє підвищенню податкової культури та наповненню бюджету», - наголошує Руслана Дейнега. 

Посадовиця підкреслила, що податкові інспектори Горохівської ДПІ щоденно проводять індивідуальні зустрічі з ФОПами, під час яких наголошують на обов’язку кожного підприємця, окрім спрощенців І групи, застосовувати реєстратор розрахункових операцій і, як альтернативу класичній касовій техніці, рекомендують програмні РРО ДПС. 

Нагадаємо, що консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО надають у всіх податкових інспекціях області. З переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Довідково: Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області