Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці зустрілися з лідерами громад Володимир-Волинського району

опубліковано 14 вересня 2023 о 08:49

Зустріч представників податкової служби в області у форматі круглого столу з лідерами громад Володимир-Волинського району відбулася 12 вересня 2023 року за сприяння місцевої районної військової адміністрації.  

В.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Волинській області Оксана Левчук і начальник управління оподаткування фізичних осіб Володимир Дяк поінформували про стан сплати податків до бюджетів громад та новації Закону № 3219.

«Ми прагнемо мати постійний конструктивний діалог із представниками місцевої влади, бо лише наші спільні зусилля сприятимуть фінансовій стабільності громад. Оскільки місцеве самоврядування потребує фінансів для вирішення нагальних питань життя громади та комунальної сфери, податкова служба завжди уважно аналізує ситуацію зі сплатою податків і системно працює у напрямку забезпечення громад належними коштами», - запевнила учасників зустрічі Оксана Левчук.  

Посадовиця підкреслила, що в області збережено позитивну динаміку податкових надходжень до місцевих бюджетів, зокрема стабільно зростають показники сплати податків із доходів і майна фізичних осіб.

На роль керівників району, лідерів і представників громад у забезпеченні податковими надходженнями місцевих бюджетів та шляхи співпраці місцевого самоврядування та органів ДПС звернув увагу начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області Володимир Дяк.

«Фінансова спроможність громад і висока податкова культура – невід’ємні. Саме у цьому напрямку варто працювати податковій службі та органам місцевої влади. У період протидії загарбникові вкрай важливо переконати платників податків дотримуватися вимог закону та сумлінно сплачувати податки», - звернувся до учасників засідання Володимир Дяк. 

Посадовець підкреслив, що поряд із якісним податковим супроводом податківці вживають у межах наданих повноважень комплекс заходів для попередження фактів використання неофіційної праці та належної держреєстрації підприємництва. Важливо, щоб підприємці подбали і про виконання вимог Закону № 3219, зокрема щодо проведення готівкових розрахунків через РРО/ПРРО, і таким чином убезпечили себе від застосування штрафних санкцій із 1 жовтня 2023 року.

Окрім того, представники податкової служби акцентували увагу на положеннях щодо застосування РРО/ПРРО підприємцями-спрощенцями, окрім І групи, та запропонували керівникам місцевого самоврядування націлювати представників бізнес-спільноти на безумовне виконання норм Закону № 3219.  

Нагадаємо, що податкова служба використовує всі доступні комунікаційні можливості задля якісного інформування про вимоги Закону №3219. Наразі місія податківців – не перевіряти, а переконати підприємців працювати з дотриманням законодавчих вимог. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновлено.  

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області