Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Нововолинську представникам бізнесу рекомендують подбати про виконання вимог Закону № 3219 

опубліковано 14 вересня 2023 о 08:52

Фахівці Нововолинської ДПІ щоденно надають індивідуальну консультаційну допомогу представникам місцевого бізнесу з питань застосування РРО/ПРРО.

Зокрема, начальник Нововолинської ДПІ Ірина Кушнірук спілкується з ФОПами у місцях провадження діяльності та розповідає про вимоги Закону № 3219.

«Оскільки застосування реєстраторів розрахункових операцій обов’язкове для всіх груп спрощеної системи оподаткування, окрім єдинників І групи, плануємо особисті зустрічі таким чином, щоб охопити максимальну кількість підприємців. Більшість наших ФОПів потребують інформації про функціональні можливості програмних РРО. Тому пропонуємо бізнесу налаштувати ПРРО від ДПС», - розповідає Ірина Кушнірук. 

Посадовиця підкреслила, що всім, хто має намір встановити програмний РРО ДПС, варто звертатися до Нововолинської ДПІ для отримання консультаційної допомоги.

Нагадаємо, що практичну допомогу щодо роботи з ПРРО ДПС надають у всіх податкових інспекціях області. 

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультації щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області