Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про вимоги до підприємців щодо застосування РРО/ПРРО - на зустрічі з представниками Турійської громади

опубліковано 15 вересня 2023 о 08:44

Турійські податківці налагодили якісну взаємодію з представниками місцевого самоврядування задля належного інформування платників податків про новації Закону № 3219. 

Днями начальниця Турійської ДПІ Лариса Горбач під час робочої зустрічі обговорила з представницею Турійської селищної ради актуальні питання застосування місцевим бізнесом РРО/ПРРО.

«Ми орієнтуємо представників підприємництва на неухильне виконання вимог закону та переконуємо працювати у правовому полі, тобто застосовувати РРО/ПРРО при проведенні готівкових розрахунків. Керівники громади у цьому питанні-наші надійні партнери, оскільки фіскалізація готівкових розрахунків є однією з передумов наповнення бюджету», - розповідає Лариса Горбач. 

Правильно облікувати розрахункові операції – важливо, оскільки за невиконання цієї вимоги з 1 жовтня 2023 року передбачено застосування штрафних санкцій. - акцентують увагу представників бізнесу у Турійській ДПІ Головного управління ДПС у Волинській області.  

Консультаційну допомогу щодо роботи з ПРРО надають у всіх податкових інспекціях області. Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Про особливості повернення на «довоєнну» систему оподаткування волинським підприємцям у населених пунктах Волині розповідають фахівці податкового аудиту, оподаткування фізичних осіб,  контролю за обігом підакцизних товарів і державних податкових інспекцій Головного управління ДПС у Волинській області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області