Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці спілкувалися з представниками малого бізнесу м. Володимира про виконання вимог щодо застосування РРО/ППРРО

опубліковано 18 вересня 2023 о 10:17

У рамках роботи комунікаційної податкової платформи фахівці Головного управління ДПС у Волинській області в якості спікерів взяли участь в інформаційній сесії «Працюємо з РРО/ПРРО без штрафів» для представників малого бізнесу.

Захід, що відбувся 15 вересня  2023 року з ініціативи Володимирського ФПП «Бізнес-центр», став комунікаційним майданчиком для 30 підприємців м. Володимира та району і посадовців Головного управління ДПС в області з найбільш актуальних питань застосування  реєстраторів розрахункових операцій.

Інформаційно-роз’яснювальна сесія передбачала інформування представників бізнесу фахівцями управлінь податкового аудиту та податкових сервісів про вимоги Закону № 3219 і відповіді на запитання ФОПів щодо практичних аспектів роботи з РРО/ПРРО.

Відкриваючи зустріч в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Волинській області Оксана Левчук наголосила, що податкова служба проводить активну роз’яснювальну роботу з платниками податків, які зобов’язані провадити підприємницьку діяльність із застосування касової техніки. 

«Ми налаштовані на діалог з бізнесом, що стане корисним для кожного підприємця. Сподіваємося, що до 1 жовтня  підприємці, насамперед  ІІ-ІІІ груп спрощеної системи оподаткування, подбають про налаштування РРО/ПРРО і проводитимуть готівкові розрахунки належним чином. Така відповідальна позиція убезпечить платників податків від застосування штрафних санкцій», - підкреслила Оксана Левчук.

Потому начальник відділу фактичних перевірок Роман Денисюк детально розповів про відповідальність за непроведення готівкових розрахунків через РРО/ПРРО та відповів на конкретні питання представників бізнесу про формування фіскальних чеків, Z-звітів, реквізити розрахункових документів тощо.

Щодо практичних аспектів налаштування та роботи програмного РРО від ДПС з учасниками зустрічі спілкувався начальник територіального відділу податкових сервісів Валерій Сургент.

Нагадаємо, що податкова служба використовує всі доступні комунікаційні можливості задля якісного інформування про вимоги Закону №3219. Наразі місія податківців – не перевіряти, а переконати підприємців працювати з дотриманням законодавчих вимог. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновлено.  

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Фото по темі:

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області