Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В обласному центрі Волині припинено торговельну діяльність із реалізації елітного алкоголю без державної реєстрації 

опубліковано 02 жовтня 2023 о 14:55

Під час проведення фактичних перевірок у м. Луцьку 29 вересня 2023 року працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області встановили, що у двох об’єктах торгівлі здійснюється господарська діяльність з реалізації елітних алкогольних напоїв іноземного виробництва, а також продаж широкого асортименту імпортованих продовольчих товарів без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання. 

Під час контрольно-перевірочних заходів встановлено, що господарські одиниці працюють не лище без відповідної державної реєстрації, але й не мають жодних дозвільних документів для такої діяльності, а також документів на походження товарів, що зберігалися та реалізовувалися у закладах торгівлі.  

Як з’ясували податкові ревізори, елітні алкогольні напої, які зберігалися у господарських одиницях для продажу в широкому асортименті, ще й не містять марок акцизного податку встановленого зразка. 

Загальна вартість товарів, що зберігались та реалізовувалась із порушеннм норм закону, перевищує 100 тис.гривень.

За результатами вжитих заходів незаконна торговельна діяльність була припинена. Під час контрольно-перевірочних заходів забезпечено вилучення алкогольних напоїв без марок акцизного податку працівниками ГУ Національної поліції у Волинській області, які невідкладно прибули за адресами виявлених порушень. 

Складено два протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 156 та два - за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Особи, які здійснювали незаконну господарську діяльність, будуть притягнуті до відповідальності, а долю вилучених підакцизних товарів визначить суд, - звертають увагу у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

Одночасно у податковій службі інформують: за діяльність фізичних осіб без державної реєстрації як суб’єкта господарювання Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність, зокрема штраф до 85 тисяч гривень, із конфіскацією товарів, продукції, знарядь  виробництва, сировини та грошей, одержаних внаслідок вчинення адміністративного правопорушення, чи без такої.

Наголошуємо, що здійснювати будь-яку господарську діяльність варто лише з дотриманням вимог чинного законодавства. Діяльність у правовому полі дозволить уникнути штрафів, забезпечить комфорт і спокій при  проведенні бізнесу.

Нагадуємо, що ДПС України запропоновано легальному бізнесу сучасне та безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Це програмне рішення розміщено у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах (завантажити можна тут).

Відділ фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області