Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Докладно про вимоги до застосування РРО/ПРРО: працюють телефонні «гарячі» лінії

опубліковано 03 жовтня 2023 о 08:48

Потребуєте інформації щодо застосування РРО/ПРРО? Для платників податків Волині щодня у робочі дні працюють телефонні «гарячі» лінії з питань застосування РРО/ППРО під час здійснення господарської діяльності. 

Кожен платник податків може отримати повну інформацію щодо особливостей застосування: 

- програмного РРО (ПРРО) – за номером телефону (0332) 777-113; 

- РРО та обліку готівкових операцій – за номером телефону (0332) 777-131. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу господарюючих суб’єктів на відновленні відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону). 

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

Відповідно до вимог Закону №3219 умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням .на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області