Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості ліцензування та застосування РРО/ПРРО податківці розповіли майбутнім фахівцям сфери готельно-ресторанного господарства та підприємництва 

опубліковано 12 жовтня 2023 о 08:35

Податківці зустрілися зі студентами Луцького кооперативного фахового коледжу щоб розповісти про ліцензування певних видів діяльності, вимоги податкового законодавства та застосування РРО/ПРРО представниками підприємництва.

Із майбутніми фахівцями готельно-ресторанної сфери, підприємництва та обліку спілкувалися начальник відділу ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області Людмила Малярчук і начальник Луцької ДПІ Ніна Демчук.

Майбутніх адміністраторів бізнес-процесів, бухгалтерів та працівників сфери готельно-ресторанного господарства ознайомили з положеннями податкового законодавства у сфері реалізації підакцизної продукції та особливостями надання адміністративних та консультаційних послуг платникам податків фахівцями Луцької ДПІ, зокрема з питань ліцензійної діяльності. 

Начальник відділу ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області Людмила Малярчук розповіла студентам про вимоги до представників бізнесу, які здійснюють діяльність із реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального, акцентувавши увагу на новаціях Закону № 3219. 

Посадовиця поінформувала про умови, процедуру оформлення та отримання ліцензій, підстави їх анулювання та відповідальність платників податків за здійснення безліцензійної діяльності. 

Тим часом начальниця Луцької ДПІ Ніна Демчук розповіла про роботу Центру обслуговування платників, зокрема процедурні питання подання звітності та консультаційну допомогу, яку можна отримати у державній податковій інспекції.  

«Останнім часом наші спеціалісти особливо активно спілкуються з підприємцями, які зобов’язані працювати із застосуванням РРО/ПРРО. Ми надаємо консультаційну та практичну допомогу кожному, хто вирішив працювати з програмним РРО від ДПС. Безумовно, що всі платники податків, які відвідують наш ЦОП, отримують необхідну інформацію чи адміністративні послуги з тим, щоб працювати у правовому полі», - зазначила начальниця Луцької ДПІ Ніна Демчук.

Посадовиця підкреслила, що податківці орієнтують представників бізнесу на спілкування з ДПС в онлайн-форматі. 

Нагадаємо, що практичну допомогу у налаштуванні та встановленні ПРРО від ДПС можна отримати у всіх Центрах обслуговування платників.

Перелік відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, розміщено на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області