Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Нововолинську обговорили стан податкових надходжень до бюджету міської територіальної громади

опубліковано 25 жовтня 2023 о 11:02

Основа фінансової стабільності громади – сумління кожного платника податків. Якісний податковий супровід і консультаційну допомогу представники бізнесу та громадяни можуть отримати у Центрі обслуговування платників Нововолинської ДПІ.

На цьому під час чергового засідання робочої групи з питань сплати податкових та інших обов’язкових платежів до бюджету Нововолинської міської територіальної громади наголосила начальниця Нововолинської ДПІ Ірина Кушнірук.

«Податківці щоденно консультують керівників установ, підприємців і громадян, які звертаються з питань обліку, виконання податкових зобов’язань і застосування норм податкового законодавства. Мета нашого діалогу з платниками – переконати кожного, що саме зараз активна громадянська позиція та зразкова податкова дисципліна - правильний вибір на шляху до перемоги над загарбником. Тож сплата податків - це і є особистий внесок кожного українця у фінансову підтримку держави, забезпечення її обороноздатності», - наголосила Ірина Кушнірук. 

Очільниця Нововолинської ДПІ звернула увагу учасників засідання робочої групи на важливості інформування про особливості оподаткування ПДФО і військовим збором доходу у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам міжнародними благодійними організаціями та акцентувала увагу на податкових новаціях Закону № 3219 в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування, насамперед щодо застосування РРО/ПРРО підприємцями-спрощенцями.  

Водночас представники підрозділів по роботі з податковим боргом, оподаткування фізичних та юридичних осіб ГУ ДПС у Волинській області, які взяли участь у засіданні робочої групи, розповіли про заходи, що вживаються задля погашення податкових боргів, залучення до місцевого бюджету податку на майно, легалізацію праці. 

Нагадаємо, що практичну допомогу щодо роботи з ПРРО ДПС надають у всіх податкових інспекціях області. Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультації щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області